INTERNETHANDEL INOM B2B

Som leverantör av ett molnbaserat inköps- och fakturahanteringsstöd erbjuder vi flera tjänster för din e-handel. E-handel inom B2B.

IMPLEMENTERA, INTEGRERA, DRIFTA OCH SUPPORTA

För att bedriva e-handel inom B2B behöver du ett inköps- och fakturahanteringssystem som kan hantera stora volymer av inköp och fakturor.

 

Utöver den digitala hanteringen av inköp och fakturor så behöver stödet integreras mot andra system, till exempel ditt ekonomisystem. Detta för att underlätta för slutanvändaren att utföra sitt arbete på det mest effektiva sätt. I bakgrunden pågår en drifthantering av allting, något du som användare aldrig behöver tänka på.

 

När du väl arbetar i systemet behöver du dessutom tillgång till Helpdesk ibland. Helpdesk och Drift arbetar nära varandra där den senare har larmkontroll 24 timmar om dygnet.

ÖVRIGA TJÄNSTER HOS SYMBRIO

Vid implementering och leverans av Symbrio följer vi en väldefinierad process med tydliga roller där vi håller full koll på vad som ska ske i projektet.

IMPLEMENTERA SYMBRIO

INTEGEGRERA SYMBRIO

För integratören är det viktigt att du som kund känner dig trygg rakt igenom hela integrationsprojektet. Integratören tolkar informationen så att den blir begriplig för dig.

DRIFT & UNDERHÅLL

Drift kan vardagen ibland vara en berg- och dalbana mellan himmel och helvete. Fort går det också. Men det är ingenting du som användare ens behöver fundera över.

ÖVRIGA TJÄNSTER

Vi lägger upp nya leverantörer, sätter upp nya bolag som ditt företag förvärvar och finns med i implementationen och integrationen vid nytt affärssystem.