• Katarina Hjertstedt

Röster från nyanställda!

Uppdaterat: 1 aug. 2019

Några veckor har gått sedan våra två nya medarbetare inledde sina karriärer på Symbrio, Johan Stenström och Olof Sand.


Hur kom Johan i kontakt med Symbrio?

Johan kom i kontakt med Symbrio redan på sin tidigare arbetsplats där man jobbade sedan många år i systemet. Det var också tydligt att så skulle det vara och Johan själv bedömde att det var ett ”kompetent system”. Han hade dessutom varit i kontakt med Sonia Lätt på Helpdesk några gånger och därmed fått uppleva vår support ur ett kundperspektiv.


Johan Stenström, produktägare på Symbrio
Johan Stenström, produktägare på Symbrio

Johan upptäckte annonsen om Applikationsspecialist Inköp på Symbrios webbplats och beslöt sig för att söka tjänsten. Annonsen tilltalade Johan då han kände till produkten och att ”den gör stor nytta”. Rollen som ”applikationsspecialist” kändes perfekt och ganska snart efter ansökan hörde rekryteringsbolaget av sig.


Johan tog del av det mesta på webbplatsen och upptäckte då att vi även hade lösningen IFH, en ytterligare dimension han inte kände till. Till karriärsidan gick Johan för att bilda sig en uppfattning om stämningen på bolaget.


Johan uppfattade Symbrio vara en sund arbetsplats där man var mån om personalen och att det rådde en bra balans mellan arbete och familj.


Den stora blandningen på företaget mellan killar, tjejer och åldrar upplevde Johan som något positivt. Lokalerna kändes ljusa och fräscha. Johan upplever dessutom en öppen och prestigelös inställning bland kollegorna.


Stoltheten över produkten var något Johan gillade skarpt och det visade sig tydligt under intervjuerna.


Hur kom det sig att Olof började på Symbrio?

Olof berättar att han blev uppringd av en rekryterare och att det var rollen som frontend-utvecklare som lockade honom. När Olof sedan läste på om bolaget blev han än mer intresserad då det också verkade vara ett bra företag med god personalvård.


På vår hemsida blev Olof nyfiken på Great Place To Work. Karriärsidan och bloggen gjorde Olof extra intresserad där han gillade att man fick ett litet mer personligt intryck av oss anställda.

När Olof kom på sin första intervju fick han inledningsvis träffa Johan Feuk, även Daniel Nelin och Jan Bjurström. Slutligen fick han träffa Johan Ouchterlony för en sista intervju.


Olof Sand, utvecklare på Symbrio
Olof Sand, utvecklare på Symbrio

Helhetsintrycket på Symbrio är mycket gott. Han gillar lokalen som geografisk sett är perfekt placerad för honom. På Olofs förra jobb satt hans team geografisk utspridda. Det var därför viktigt för honom att ha teamet samlat på samma plats vilket han nu ser fram emot.


Den animerade filmen som finns på vår startsida är ett bra sätt att förklara vad Symbrio gör, men för Olof var det mest intressanta att se vad de anställda hade för arbetsuppgifter.


Den bilden Olof initialt fick av Symbrio stämmer även nu när han har jobbat ett tag.

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla