• Katarina Hjertstedt

"Symbrio är en trygg plats."

Efter fyra år som testare på Symbrio går nu Pemi vidare till nya äventyr. Självklart är det alltid lika tråkigt när en kompetent och mycket omtyckt medarbetare lämnar företaget, men vi är tacksamma för den tid Pemi valde att arbeta hos oss.

Tidigare jobbade Pemi på stora bolag, men ville testa ett mindre bolag med de fördelar det innebar:

- lite mindre uppstyrt

- mer kontakt och kommunikation med varandra

- mer möjlighet att påverka

När Pemi kom var hennes uppdrag att vara testare och testkoordinator.

Hon hade redan en hel del erfarenhet från manuell testning men fick trots det en lärorik period på Symbrio. Det var en ny bransch och ett nytt komplext system med många integrationer.

”Det kändes som att börja om på nytt trots flera års erfarenhet”, säger Pemi.

Testarbetet på Symbrio

Pemis roll blev till en början delad då hon även agerade testledare som bland annat innebar att styra upp, koordinera och planera testarbetet.

Under de fyra år som Pemi arbetade med testning är det mycket som har förändrats. De är många fler i testteamet och jobbar mer agilt.

Pemi Hossain, tidigare testare på Symbrio
Pemi Hossain

Inledningsvis var många på företaget inblandade i testarbetet: produktägarna funktions- och kravtestade medan andra medarbetare regressionstestade. Den arbetssituationen har dock ändrats då endast testteamet är de som regressionstestar idag medan Produktägarna sköter acceptanstesterna. "Automatiseringen växer, vilket är viktigt för att kunna känna en större trygghet i att få ut fler releaser och ett sätt att minimera risker", förklarar Pemi.


Om tiden på Symbrio

”Symbrio är en trygg plats dit jag kan komma utan att känna en press på att jag måste leverera. Jag har haft hjälpsamma och trevliga kollegor som har varit väldigt schysta.”

Framtiden

Pemi kommer att jobba som konsult med testledning och utveckla sig mer inom automatisering. Hon känner sig nyfiken på området där kompetens inom automatisering är bra att ha. Hon ser också en stor fördel i att arbeta inom olika branscher.

Summering

Det finns ingen perfekt testmodell eller facit, förklarar Pemi. Man måste anpassa sig beroende på vilken bransch och vilket bolag man befinner sig i. För att det ska bli bra så måste man fundera över vad som passar bäst för det enskilda bolaget.

Du måste helt enkelt förankra, utvärdera och hela tiden gå tillbaka och reflektera över om det är bra.

”Jag har haft roliga utmaningar, frihet att utvecklas och kul på Symbrio”, säger Pemi.


Vi önskar Pemi lycka till!

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla