• Katarina Hjertstedt

Till och med VD:n pratar med mig!

Uppdaterat: 2 aug. 2019

David Lund är anställd på Knowit sedan sexton år tillbaka. Hans titel är systemutvecklare och har som konsult varit placerad på många olika företag.


På Symbrio har David varit placerad sedan 1 ½ år tillbaka, en period som har blivit förlängd på grund av det enorma migreringsjobb han varit, och fortfarande är, sysselsatt med.


Hans primära uppgift är att migrera alla sidor i Symbrios system från den gamla designen med den äldre HTML-standarden till den nya designen som istället är baserad på HTML5-standard.

”Det är ett viktigt steg mot Symbrios mål att tillhandahålla responsive web design med bättre stöd för surfplattor och mobila enheter.”


Med tiden har David blivit en naturlig del av Symbrio. Han sitter mitt bland alla andra utvecklare och väldigt nära övriga delar av bolaget. Som konsult upplever David Symbrio som ett väldigt bra företag med trevliga människor och trevliga lokaler. ”Ni ligger i topp”.


”Till och med VD:n pratar med mig”, säger David.


David Lund, konsult från Knowit
David Lund, konsult från Knowit

VAD ÄR DET DÅ SOM ÄR SÅ BRA?

David gillar framförallt Symbrios ”Kanban-system”, det vill säga tavelsystemet där lappar med utvecklings-krav vandrar från den ena stationen till den andra. David har sett liknande metodik på andra bolag, men inte upplevt den fungera så okomplicerat och bra som hos Symbrio.


En gång om dagen ställer sig helt enkelt alla utvecklare framför tavlan och diskuterar de olika kraven, var i processen man befinner sig och om eventuella problem har dykt upp på vägen. Lapparna flyttar man till den del av processen där de hör hemma. Enkelt och tydligt!


VAD HAR DAVID LÄRT SIG UNDER SIN TID PÅ SYMBRIO?

För första gången har David lärt sig att verkligen jobba efter Kanban-metodiken och inte bara prata om den som om man jobbade efter den.


Symbrio ”gör det verkligen”.


HUR UPPLEVER DU VÅRT SYSTEM?

David upplever Symbrios system som stort. I början av sin konsulttid undrade David varför vi skapade ett eget lexicon. Det var komplicerat, men ställde sig ändå själv frågan hur man annars skulle ha gjort? Med tiden har David insett att vårt eget lexicon är en mycket bra lösning och upplever att Symbrio ”håller en hög teknisk nivå”.


Vi låter heller inte saker ”ligga och bli gammalt”, utan tar verkligen tag i saker samtidigt som Symbrio hela tiden håller sig uppdaterad på ny teknik. ”Kanske har det med Kanban-metodiken att göra”, säger David.


David kommer sedan in på arbetsmiljöfrågan och menar att vi håller en mycket sund arbetsmoral jämfört mot många andra bolag. Många av oss på Symbrio är småbarnsföräldrar med allt vad det innebär som heltidsarbetande tjänsteman. Vikten av att kunna synka privat- och arbetsliv är stor men något som är väl inarbetat i Symbrios arbetsmiljöpolicy.


”Hierarkin är bra i Sverige! Som anställd vet du ändå skillnaden”, säger David som är amerikan och bosatt i Sverige sedan 25 år tillbaka.17 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla