• Katarina Hjertstedt

Det är så enkelt att en femåring kan göra det.

Uppdaterat: 2 aug. 2019

Tommy Erixon på Sandbäckens går nu i pension efter nästan 50 år i VVS-branschen! Vi på Symbrio tog tillfället i akt att intervjua Tommy.


Symbrio har haft glädjen att få jobba med Sandbäcken och med Tommy sedan 2011 då han målmedvetet bidrog till att bli Symbrios första IFH-kund (IFH = Inköp- och Fakturahantering)


Tommy berättade att när han kom till Sandbäcken i Linköping 2010 fanns det fyra kontor medan det idag finns hela elva kontor.


Det går fort och Sandbäcken är inte längre det lilla familjeföretag det en gång var.”


Vi frågade Tommy om han kunde beskriva tiden innan och efter införandet av Symbrio?

Det fanns ingen styrning på inköpen, det gjordes lite hur som helst. Cheferna skapade sina egna avtal och informerade kort och gott var man skulle beställa. Alla gjorde bara som de blev tillsagda. Till slut började någon ifrågasätta varför man skulle köpa från ett visst ställe när det fanns betydligare billigare på ett annat. Då började man nysta upp att man behövde se över sina inköp bättre.”


Tommy fortsätter och berättar om fakturahanteringen som var en ännu större utmaning.


Fakturor sattes in i en pärm och man hade stora problem med att hitta. Det var en smärre katastrof och långt ifrån ett tillförlitligt arbetssätt.Man visste inte om man betalade rätt pris, om folk hade köpte vad de skulle och inte andra saker. Det var ingen som kollade fakturorna, man visste inte om det var bokfört på rätt projekt.”


När Tommy började sin anställning på Sandbäcken blev därför hans första uppdrag att hitta ett fakturahanteringssystem. Han skannade marknaden och föll till slut för Symbrios lösning. Symbrios fakturahanteringssystemet var då en oprövad nyutvecklad produkt till skillnad från Inköpssystemet. Det blev en utmaning för både Symbrio och Sandbäcken.


Tillsammans har vi gjort en resa där Tommy och Sandbäcken fick kontroll på sin inköps- och fakturahantering, medan vi på Symbrio fick vår produkt prövad i en skarp miljö. Sandbäcken blev därmed också vår först kund att köra hela flödet i Symbrio, det vill säga vårt IFH.


Sen dess har en hel del hänt med Symbrios IFH-lösning, som med våra kunders hjälp utvecklats till den omtyckta produkt den är idag.


Vi frågade Tommy hur Symbrio fungerar idag, flera år senare?


Han svarar att ”Alla som jobbar i Symbrio tycker att det är bra. Oerhört enkelt att beställa, så enkelt att en femåring kan göra det.”


Och fortsätter: ”Vi är väldigt glada att vi tog Symbrio för det har fungerat bra!”


På frågan vad han ska göra när han går i pension svarar Tommy att han ska spela mer golf och kanske flytta till Spanien.


Symbrio tackar Tommy för att han tog sig tid och vi önskar honom all lycka i sitt nya liv!

31 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla