• Katarina Hjertstedt

Symbrio bevakar den tyska marknaden

Uppdaterad: 31 jul 2019

Den 15 februari hölls ett tredje E-commerce event i Berlin med över 4000 besökare, 120 utställare och 32 talare. En dag fylld med stora möjligheter att nätverka, samla kunskap och spana på trender.


Johan Ouchterlony, VD, och försäljningschefen Robert Olsson var där i syfte att samla in underlag för Symbrios konceptutveckling. Att få ett smakprov på den tyska marknaden är som att smaka på en liten – pytteliten – smula från en stor tårta. Den är enorm!


Säljare Robert Olsson på E-commerce i Berlin

Visst kände vi till att e-handel är hett, men att det är så hett kom nog lite som en överraskning. Där fanns stora varumärken inom e-handel och det var nog inte första gången de ställde ut, men något oväntat var där många konsultföretag som bland annat hjälper ”Start-ups” inom e-handel att komma igång.


Transitionen från den traditionella handeln i fysiska butiker till den digitala handeln på nätet låg som en förväntansfull dörröppnare till någonting stort. Riktigt stort!


VD Johan Ouchterlony på E-commerce i Berlin

Tyskland har ett gediget utbud av aktörer och en gigantisk marknad. Bara i Berlin finns 40% av den svenska marknaden. Omnichannel var ett begrepp som återkom hela tiden, det vill säga att sätta kunden in centrum oavsett var vederbörande befinner sig. Det är kunden som är det centrala, inte Symbrio. Det är Du-tilltal som gäller, inte Vi-språket.


Fulltankade med intryck och idéer lämnade Johan och Robert den gamla industrilokalen, häftigt inredd med häftiga montrar. 

 

Fortsättning följer …

24 visningar

OM OSS

Symbrio AB är ett IT-bolag som utvecklar ett eget molnbaserat inköps- och fakturahanteringssystem.

 

Symbrio verkar främst inom bygg- och installationsbranschen!

 

Gå gärna in och läs på Symbloggen.se

SYMBRIO AB

Östgötagatan 12

116 25 STOCKHOLM

Tfn +46 (0)8 20 49 50

  • Symbrio-på-Instagram_gr
  • Symbrio-på-Youtube_gr
  • Symbrio-på-LinkedIn_gr
  • Symbrio-på-Facebook_gr

© Symbrio AB