• Katarina Hjertstedt

Röster från nyanställda!

Uppdaterat: 1 aug. 2019

Några veckor har gått sedan våra två nya medarbetare inledde sina karriärer på Symbrio, Sara och Pemi.


Sara Larsson på Helpdesk och Pemi Hossain på Utveckling.


Hur är känslan nu för våra två nya, undrade vi?

Att komma från en arbetsplats till en annan kan ibland vara en rejäl utmaning. Inte nog med att du har passerat en rekryteringsprocess med allt vad det innebär så ska du nu acklimatisera dig på den nya arbetsplatsen, med allt vad det innebär. Nya rutiner, nya kollegor, nya koder och nya arbetsuppgifter.


Både Sara och Pemi var ute efter nya jobb men med olika utgångspunkter. För Sara var det viktigt att inte bara ha meningsfulla arbetsuppgifter utan att också ha roligt på jobbet. På vår webbplats tog hon reda på vad vi sysslade med, kollade in filmen Det här är vi på Symbrio (mest för att få en uppfattning om Ulrika som skulle intervjua henne :) ) och läste lite på Symbloggen. Hon fick ganska snart en uppfattning om att vi verkade ha roligt på vår arbetsplats.


När hon väl stegade in på kontoret första gången blev den spontana känslan: ”här vill jag jobba”.


Och så blev det. Känslan hos de som träffade henne kändes lika självklar: ”henne vill vi ha”!


Sara Larsson på Symbrios Helpdesk
Sara Larsson på Symbrios Helpdesk

För oss som jobbar med Symbrios varumärke är det viktigt att få veta om den känsla vi förmedlar via webbplatsen, karriär-sidan och Symbloggen också motsvarar den känsla du får när du väl lär känna oss. Både vad gäller arbetsmiljön, produkten och våra värdeord. Och det upplever Sara att vi har lyckats med.


Bra, tänker vi!

Vad gäller Pemi var situationen något annorlunda. Tjänsten lät lockande, framförallt det agila arbetssätt som annonsen beskrev, men även tonen. Symbrio försökte inte framhäva sig med ”vi är bäst” eller med lockbeten som ”gratis gymkort” eller liknande, utan fokuserade verkligen på sin produkt. Det var den Symbrio lyfte fram.


Pemi hade varken hört talas om Symbrio eller än mindre om installationsbranschen. Den var hon tvungen att googla om. Priset som ”Sverige Bästa Arbetsplats” imponerade och vägde tungt i Pemis beslut varför hon också tittade på Youtube-filmen från själva prisutdelningen.


Pemi Hossain, testare på Symbrio
Pemi Hossain, testare på Symbrio

Webbplatsens första sida gav inte så tydlig information om vad vi egentligen jobbade med men bilden klarnade när Pemi klickade sig vidare till andra sidor. Genom Karriär-sidan fick hon bland annat se hur fördelningen var mellan kvinnor och män (även om det inte var avgörande för hennes beslut). Hon blev positivt överraskad av att det var så många kvinnor på ett IT-bolag. Att få läsa medarbetarnas inlägg och beskrivningar gjorde att hon fick en bild av att alla verkade trivas så bra. Det var en viktig input för Pemi.


Hennes första intryck när hon väl stegade in i lokalen var den lugna atmosfär som rådde och rundvandringen var bra eftersom hon kunde se hur vi jobbade, det vill säga att vi satt nära varandra och därmed hade ett nära samarbete. Det öppna landskapet såg Pemi bara som positivt. Det var något som var viktigt för henne. Och den sista stora avgörande punkten var att Johan Feuk verkade vara en bra chef.


58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla